Végre!! Eljött az eperszezon! Össze se hasonlítható az igazi magyar eper a multikban kapható dobozos vízízű gyümölccsel.
Több epres krémet is kipróbáltam már. Nagyon finomaaaak!
Eperkrém:
- 30dkg eper
- 10dkg porcukor
- 1 tasak zselatin fix
- 2-3 dl tejszín (Hulala)
Pépesítjük az epret a porcukorral, majd hozzáadjuk a zselatin fixet. (Majd mehet be a hűtőbe dermedni) külön fel kell verni a tejszínt, összeforgatni az epres krémmel.
Epres mascarpone krém:
- 2dl tejszín
- 20dkg eper
- 250 g mascarpone
- 10dkg porcukor
Tejszínt a porcukorral habbá verjük. Aztán mehet hozzá a mascarpone, végül pedig a felaprított eper.
Epres- fehércsokis mascarpone krém:
- 250g mascarpone
- 20dkg fehércsoki
- 1 dl habtejszín (vagy Hulala)
- 50dkg eper
Epret pürésítjük (nem az egészet, mert nehetnek bele eperdarabok is). Elkeverjük benne a krémsajtot, és az olvasztott csokit.
Hozzáadjuk a felvert tejszínt, aztán mehet a hűtőbe dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése