Minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom, eddig még nem okozott csalódást. Mindig szép magasra feljön, könnyű, lágy a tésztája.
A recept irtó egyszerű. Tojásonként 50 gramm cukor és liszt megy hozzá, illetve ugyanannyi evőkanál hideg víz. Egy kis sütőpor, só, vaníliás cukor és kész! :)
Hozzávalók 4 tojás esetén (ez egy középméretű tortához jó)
-4 tojás
-4 ek hideg víz
-200 g cukor
-1 cs. vaníliás cukor
-csipet só
-200 g liszt
-1 tk sütőpor
Tortaforma aljára sütőpapír, oldalát vajazni, lisztezni.
Tojásfehérjét a hideg vízzel, sóval kemény habbá verni, cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük.
Hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot.
Lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk. (ezt már nem robotgéppel!)
Masszát a tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 35 percig (tűpróbáig) sütjük.
Kedves Mazsi!Először is örülök,hogy "visszatértél"!!!hű olvasód voltam mindkét blogodon és nagyon szerettem az írásaid!!nagyon sajnáltam,mikor befejezted!mivel korábban még nem írtam,itt szeretnék gratulálni a csodás családodhoz!! :)én most kezdtem el sütögetni a főzés mellett és nagyon örülök,hogy rátaláltam az új blogodra!ügyes vagy!!hétvégén megsütöttem ezt a piskótát és tejszínes joghurtos meggykrémmel töltöttem meg.ISTENI finom lett,nagy sikere volt a férjemnél!!köszönöm,h megosztottad ezt a receptet!!
VálaszTörlésHajni
Szia Hajni! Örülök, ha tetszik a blogom, bár most ezzel is igencsak le vagyok maradva, de pótolom! ;) jó tortázást!
Törlés