2014. szeptember 8., hétfő

diókrém

Mielőtt leírom a receptet hozzáteszem, hogy ez a krém nekem már a "túl édes" kategória, így én kicsit kevesebb cukrot, és több diót raktam bele, mint amennyit eredetileg ír a recept.

Ez a mennyiség egy középméretű (24 centis) torta megtöltésére és bevonására elég. ;)

Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 2 tk vanília aroma
- 2 dl tej
- 20 dkg darált dió
- 2 ek liszt
- 2-3 ek rum (vagy rumaroma)
- 30 dkg vaj/ margarin

Cukor + dió + liszt ---> elkeverjük a tejjel. Kis lángon felfőzzük. Ízesítjük rummal, vaníliával. Ha felforrt félretesszük hűlni. Ha kihűlt mehet hozzá a kihabosított (szobahőmérsékletű) vaj/ margarin). A tortába töltés előtt 1 éjszakát nyugodtan állhat hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése