2014. május 15., csütörtök

erdei gyümölcsös krém

Kicsit savanykás ízű az erdei gyümölcsök miatt, de nagyon finom!

Hozzávalók:
-40-50 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
-kb 10 dkg cukor
-1 cs. vanília / gyümölcspuding
-3 dl tej
-1-1,5 kicsi zacskó zselatin
-2 dl/ 4dl tejszín (én általában Hulalát használok)

Fagyasztott gyümölcsöt összefőzöm a cukorral, majd átpasszírozom a magok miatt.
Sűrű pudingot főzök a 3 dl tejből, és még melegen belekeverem a gyümölcspürét.
Zselatint 4-6 ek vízben felmelegítem (nem forralom!) habverővel belekeverem a gyümölcsös-pudingos krémbe, majd félreteszem hűlni.
Külön felverem a tejszínt, és a teljesen kihűlt gyümölcsös krémbe beleforgatom fakanállal.
(ha valakinek ez nem elég édes, akkor mehet hozzá még porcukor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése