2014. május 16., péntek

Legegyszerűbb feketeerdő krém

Ha ilyen tortát kérnek tőlem, akkor mindig dupla piskótát sütök, és a krém 3 rétegből áll. De nem kell megijedni tőle, mert nagyon egyszerű (és egyben nagyszerű :) )

1.réteg:
-4 dl habtejszín
-2 ek porcukor
-2 ek zselatin fix
-2 ek kakaópor (vagy kevesebb, ha jó a minősége)

Lehűtött tejszínt elkezdjük verni, beletesszük a zselatin fixet, aztán a porcukrot, kakaóport.
Mehet a hűtőbe.

2.réteg:
-meggylekvár

Vékonyan kell 2 piskóta közé kenni.

3.réteg:
-1/2 liter Hulala
Kemény habbá verni.

Én kisütök egy normál és egy kakaós piskótát.
Normál piskóta megy legalulra, arra megy a kakaós krém, rá pedig egy kakaós piskóta. Arra megy a vékony réteg meggylekvár, majd ismét egy normál piskóta. Arra a 3. krém, és legvégén az utolsó piskóta. A maradék felvert tejszínnel kenem be a piskóta széleit, tetejét.
Szép magas tortát kapunk így.
Én még sose kóstoltam, de a visszajelzések alapján nagyon jól összepasszolnak az ízek. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése