2014. május 15., csütörtök

főzött csokikrém

Az egyik legkedveltebb krém, amit szoktak kérni tőlem.
Ha csokitortáról van szó, nálam csakis a főzött krém jöhet szóba. Én nagyon nem szeretem az olyan krémeket, amin érződik a vaj íze. Ez nagyon finom, eddig mindenki dicsérte.

-4 tojás
-20 dkg cukor
- 1ek (jó minőségű) kakaópor
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg margarin

Tojást a cukorral és a kakaóporral gőz felett elkezdjük főzni folyamatos keverés mellett. (fontos, hogy gőz felett történjen, mert amúgy a tojás összekapódik)
Ha meleg, mehet hozzá a feldarabolt étcsoki.
Ha elolvadt a csoki benne, kihűtjük. Hűlés közben sűrűsödik.
Ha teljesen kihűlt, mehet hozzá a kihabosított margarin.
Aztán még mehet vissza a hűtőbe 1-2 órára, akkor már tuti olyan állaga lesz, hogy jól meg lehet vele tölteni a piskótát (illetve burkolni).
Ezt csak azért írom le a végére, mert amikor először készítettem ilyen krémet, akkor megijedtem, hogy ez a krém túl folyós. Szerencsére egy kis dermedés után nagyon jó az állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése